Επειδή οι νέες τιμές των πακέτων της Nova προκαλούν ίλιγγο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Satleo παρουσιάζει μερικές προτάσεις, πιστεύοντας ότι τα νέα στελέχη της Forthnet που βρίσκονται στο τιμόνι της συνδρομητικής πλατφόρμας θα τις προσέξουν και θα τις αξιολογήσουν κατάλληλα:

1. Τα πακέτα της Nova να γίνουν 8 (βασικό, ντοκιμαντέρ, παιδικό, μουσικό, αθλητικό, κινηματογραφικό, ερωτικό, πλήρες), ενώ αργότερα μπορεί να προστεθεί και πακέτο υψηλής ευκρίνειας (HD). Με ένα τέτοιο καταμερισμό περιεχομένου, το βασικό πακέτο με τα ελληνικά (κυρίως) κανάλια εθνικής εμβέλειας θα μπορούσε να κοστίζει περίπου 5 ευρώ/μήνα και η τιμές των υπόλοιπων πακέτων να διαμορφώνονται ανάλογα, χωρίς «άλματα» προς τα πάνω.

2. Ο συνδρομητής να διαμορφώνει την «προσωπική» του μηνιαία συνδρομή, επιλέγοντας όποιο πακέτο (ή συνδυασμό πακέτων) εκείνος επιθυμεί.

3. Το premium αθλητικό και κινηματογραφικό περιεχόμενο (πρόσφατες κινηματογραφικές ταινίες, ελληνικό & ξένα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, Champions League, κύπελλο UEFA κλπ) θα μπορούσαν να διατίθενται ως video on demand, ως υπηρεσία pay per view ή απλώς σε ξεχωριστά κανάλια για τους ενδιαφερόμενους τηλεθεατές. Δεν είναι δυνατόν το αυξημένο κόστος απόκτησης κάποιων δικαιωμάτων να «εκτοξεύει» την τιμή ολόκληρου του αθλητικού ή του κινηματογραφικού πακέτου!

ImageΟι παραπάνω προτάσεις μεταφέρουν δοκιμασμένες συνταγές που εφαρμόζονται με επιτυχία σε ευρωπαϊκές συνδρομητικές πλατφόρμες. Αρχικά ο συνδρομητής εγγράφεται σε ένα φτηνό τηλεοπτικό πακετάκι, αλλά στη συνέχεια επεκτείνει τη συνδρομή του, καθώς βλέπει κι άλλα πράγματα που του αρέσουν σε δελεαστικές τιμές (λογική super market). Η απώλεια 30.672 συνδρομητών της NetMed μέσα σε τρεις μήνες (από 362.309 στις 31 Μαρτίου σε 331.637 στις 30 Ιουνίου), δεν μπορεί να δικαιολογείται πάντα με τη σημείωση «τέλος Ιουνίου ο αριθμός των συνδρομητών επηρεάζεται σημαντικά από εποχικότητα». Καλό θα είναι, λοιπόν, τα αρμόδια στελέχη της Forthnet να εξετάσουν άμεσα και  προσεχτικά το θέμα «πακέτα και τιμές της Nova», γιατί ούτε ο ανταγωνισμός σε επίπεδο συνδρομητικής τηλεόρασης έχει ανάψει στην Ελλάδα, ούτε ο «οδοστρωτήρας» που λέγεται επίγεια ψηφιακή τηλεόραση έχει ακόμα ξεκινήσει ...;

 (Κώστας Πρέντας)

πηγή www.satleo.gr